green garden plaiul foii
green garden plaiul foii
Blog Article
cazare camping zarnesti
Peisajul unique al Parcului Național Piara Craiului este caracterizat de o creastă singuratică, ce atinge o lungime de aproximativ 25 de km, ce este orientată pe direcția NE-SV și poziționată de-a curmezișul pe direcția normală a crestei Carpaților Meridionali. Este cea mai lungă și cea mai înaltă creastă de calcar din țară. Înălțimea maximă a masivului este atinsă în Vârful La Om (sau Piscul Baciului) treatment atinge two 238m.
Advancing to the ridge, soon after about two hours within the shelter, we reached the world of Saua Padinei, the place we met the blue triangle marking, which we selected given that the descent path to Plaiul Foii.
(Las aici și o melodie de pe vremea când eram pricepută și adoram să cânt folks la chitară – constat că versurile au rămas bine întipărite în minte heart leaf 2 icon)
În jurul orei eighteen:00 eram la restaurantul Casa Rustică din Zărnești, unde am luat cina alături de colegii din Clubul Alpin Român cu treatment urcasem la Omu cu o zi înainte.
Camera pe treatment am rezervat-o a fost situată la mansardă, o cameră dublă cu baie proprie (toate camerele au baie) și cu balconul mult dorit unde am putut sta atât pensiunea 7 crai plaiul foii seara să ascult susurul Bârsei, dar și dimineață să mă las scăldată de soare.
Orașul este la twenty five de km faţă de municipiul Braşov şi 11 km faţă de oraşul Râşnov. Zona de influenţă a oraşului Zărneşti se suprapune aproape în întregime pe relief montan.
Colțul Chiliilor: Un loc încărcat de istorie și legende, unde vestigiile unui schit ortodox prind by usingță. Restaurat în 2001, acesta este locul unde tradițiile și spiritualitatea se contopesc cu natura.
Locul de decolare este Șaua Măgurii, zborurile de aici placeând fi de mare distanță peste masivul Piatra Craiului.
Crucea lui Botorog este amplasată lângă un izvor (de unde și denumirea de Fântâna lui Botorog), la despărțirea plaiul foii panorama pietrei craiului șoselei ce urcă în satul Măgura de cel ce duce către Prăpăstiile Zărneștiului și de poteca ce urcă aici la Poiana Zanoaga.
De pe Varful Ascutit am inceput sa coboram de pe creasta spre cabana Curmatura. La inceput era o coborare abrupta, dificila, dar apoi a urmat apasa aici un traseu de promenada prin padure pana la cabana.
In aici aceea seara am stat la povesti interminabile despre munte, despre assorted trasee iar noaptea am dormit ca un prunc . Nu ma mai framanta nimic! Ne-am trezit de dimineata si am pornit spre Plaiul Foii.
In acelasi punct incepe si traseul de coborâre prin Brana Caprelor, pe marcaj dungă albastră. Desi ar fi fost mai spectaculos acesta, am ales sa nu ne aventuram pe el deoarece eram deja destul de obositi.
Dacă îți sunt de folos informațiile de pe blogul meu, poți să-mi faci cinste cu o cafea ☕️
Fiind luna iulie, a fost suficient de cald afara, iar temperatura nu a scazut foarte mult, astfel ca nu ne-a fost frig peste noapte in saci de dormit cu confort termic de până la minim 6 quality.